به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندیپندنت، «امیرخان متقی»، وزیر خارجه طالبان و «آصف درانی»، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان، درخصوص مسائل امنیتی، اقتصادی و مهاجران گفتوگو کردند.
امیرخان متقی در این دیدار گفته است که مسائل امنیتی باید از طریق کمیتههای مشترک حلوفصل شود.
در بیانیه وزارت خارجه طالبان آمده است که بهدلایل سیاسی و امنیتی نباید گذرگاههای مرزی میان دو کشور مسدود شود.
در این بیانیه به نقل از وزیر خارجه طالبان تاکید شده است: «افغانستان و پاکستان بهعنوان دو همسایه و کشور اسلامی باید از اظهارنظر علیه یکدیگر خودداری کنند تا باعث افزایش فاصله دو طرف نشود.»
امیرخان متقی گفته است که سیاست «امارت اسلامی» در قبال کشورهای منطقه، مبتنی بر «حسن نیت» است و اجازه نمیدهد که هیچکس روابط دو کشور را «خراب» کند.
در بیانیه وزارت خارجه طالبان آمده است که آصف درانی، نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان، گفته برای چالشهای ایجادشده در بخش تجارت، ترانزیت و گذرگاههای مرزی بین دو کشور، راهحلهایی پیدا خواهد کرد.
درانی گفت: «پاکستان آمادگی دارد تا در بسیاری از زمینهها با افغانستان همکاری کند و بورسیههای تحصیلی برای دانشجویان افغان را ازسر گیرد.»
او بر همکاری میان دو کشور در زمینه مسائل امنیتی تاکید کرد.
این دومین سفر آصف درانی از زمان گمارده شدن در سمت نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان است. او پیشتر به جمهوری اسلامی هم سفر کرده و با مقامهای ایرانی پیرامون مسائل منطقه ازجمله افغانستان صحبت کرده بود.
روابط طالبان افغانستان با پاکستان طی یکسال گذشته بسیار پرفراز و نشیب بوده است. کمتر از یک ماه پیش نیز، فرمانده ارتش پاکستان نسبت به پاسخ مؤثر به گروه طالبان در افغانستان هشدار داد.
ارتش پاکستان طالبان افغانستان را متهم کرده است که شبه نظامیان و گروههای مسلح مسئول حملات برون مرزی را پناه میدهند و از همین رو ارتش پاکستان خواستار اقدام مؤثر طالبان افغانستان برای دستگیری اعضای مظنون به بمب گذاری علیه اهداف پاکستان شد.
ارتش پاکستان با انتشار بیانیهای اعلام کرد که «این گونه حملات غیرقابل تحمل است» و اگر دولت طالبان در افغانستان کاری انجام ندهد، «با واکنش مؤثر نیروهای امنیتی پاکستان مواجه خواهد شد.»
ارتش پاکستان افزود: «مشارکت اتباع افغان در اقدامات تروریستی در پاکستان نگرانی مهم دیگری است که باید به آن رسیدگی شود.»
هشدارهای شدید ارتش پاکستان و ژنرال عاصم منیر، فرمانده آن، پس از دو حمله شبه نظامیان به سربازان پاکستانی در استان بلوچستان جنوب غربی هم مرز با افغانستان صادر شد. سربازان در پاسخ به تیراندازی هفت نفر از مهاجمان را کشتند.
ژنرال منیر در جریان نشستی در کویته، پایتخت بلوچستان، به سربازان کشته شده ادای احترام کرد. او گفت که پاکستان نگران منابع امن و آزادی عملی است که طالبان پاکستانی در افغانستان دارند.
پیشتر نیز، وزیر خارجه سابق پاکستان با اشاره به حملات طالبان پاکستان نسبت به «اقدام مستقیم علیه تروریسم فرامرزی» هشدار داده و گفته بود که کشورش میتواند در راهبرد خود برای برخورد با طالبان افغانستان تجدیدنظر کند.
وزیر امور خارجه سابق پاکستان در ادامه با بیان اینکه کشورش حملات فرامرزی را تحمل نخواهد کرد، گفت: ما حق خود را برای اقدام مستقیم علیه این سازمانها محفوظ میدانیم. نه تنها پاکستان بلکه دیگر کشورهای جهان نیز باید با طالبان در افغانستان تعامل کنند. ما نمیتوانیم طالبان را نادیده بگیریم، آنها بخشی از واقعیتها هستند. اما در مورد نحوه تعامل ما، به خصوص در ارتباط با مسئله طالبان پاکستان و توقعات ما از این گروه شاید بتوان تجدیدنظر کرد. اما نمیتوانیم تعامل را به طور کامل کنار بگذاریم.
بلال بوتو زرداری با اشاره به اینکه پاکستان در عملیاتی که پس از حمله به مدرسه نظامی در پیشاور آغاز شد، مناطق خود را از وجود تروریستها پاکسازی کرد، گفت: ما بهای سنگینی پرداختیم. نزدیک به ۸۰ هزار غیرنظامی و سرباز کشته یا زخمی شده و منجر به خسارت اقتصادی ۱۲۰ میلیارد دلاری به کشور شده است.
زرداری همچنین اعلام که طالبان پاکستان و دیگر گروههای تروریستی «پناهگاه های امن» برای خود پیدا کرده و حملات به سربازان و غیرنظامیان پاکستانی را افزایش دادهاند.
وی از دولت طالبان در افغانستان خواست تا از انجام حملات برون مرزی و تحریک بیشتر طالبان پاکستان جلوگیری کنند.
وزیر خارجه سابق پاکستان با تاکید بر لزوم نابودی پناهگاههای تروریستها و قطع منابع مالی آنها بر اهمیت پاسخگویی عاملان و حامیان این حملات تاکید کرد.
نظر شما